Om Koncept M

Om Koncept M

fryksasen2017 ska jag ha ett gästgiveri!
Drömmen föddes för över 10 år sedan, eftersom Clarie älskar att laga mat och se människor njuta av en god måltid. Drömmen om gästgiveri finns kvar men har ändrat form från enbart ett ställe att äta och bo på till en plats dit kan komma och få en utbildning i hur Du kan lära Dig att må bättre.

Med maten som verktyg får Du en utbildning i Mindfulness – Att äta med alla sinnen.

Varför Mindfulness och Mat?
Att äta i Mindfulness ger Dig en upplevelse som inte slutar när Du går ifrån bordet. Vi äter minst 5 gånger om dagen så varför inte träna på att äta medvetet? Övar Du vid en måltid om dagen gör det att Du känner Dig mer närvarande, har lättar att koncentrera Dig och ökar Din effektivitet – på jobbet, i skolan och privat. På köpet kommer Du att känna Dig lugnare och må bättre.

Varför finns det ingen meny?
När Du ser en meny sätter hjärnan igång och fantisera om utseende, smak, lukter, baserat på tidigare tillfällen. Med Koncept M möter Du maten som om det var första gången Du såg den och det öppnar Dina sinnen. Utan meny gör också att Du får släppa kontrollen för några timmar och bara vara. Det Du kan vara säker på är att Du kommer att serveras vällagad mat med råvaror så nära oss som möjligt. Och som bonus får Du recepten med Dig hem.

Varför bara små rätter?
Små rätter, många smaker, fler möjligheter att uppmärksamma vilka sinnen Du äter med. Små rätter som skall ätas långsamt, som en ceremoni där Dina sinnen hinner vakna i god tid innan måltiden är slut. Genom att stanna upp och låten ögonen guida Dig, innan Du tar rätten mellan dina fingrar, får kroppen chansen att bestämma sig för om Du ska eller inte ska smaka. Det är i stunder när Du medvetet andas lugnt och harmoniskt som stressen ger vika och Du ger kroppen möjlighet att öppna sina sinnen. Ett öppet sinne som varken dömer eller reflekterar utan bara likt vågorna på havet följer med. När munnen öppnar sig för att ta emot munsbiten kommer en svag doft till din näsa. Så svag att Du nästan inte kan förnimma den. Ljudet när Du börjar tugga fortplantar sig till hjärnan och ljudet, doften och smakerna bildar tillsammans en symfoni. En symfoni där Du avnjuter matbiten helt och fullt – Här och Nu – så som bara Du kan. Genom att äta medvetet kommer Du också att vara medveten om vad som sker i Din kropp när maten försvunnit och mättnaden tar vid långt tidigare än Du trodde var möjligt. Var det så här det var tänkt att vi skulle äta? Lita till Dina sinnen – En njutning för Dig – med Dig.

Koncept MKoncept M – startar med en föreläsning kring våra sinnen och vad som styr.
Tänk på en citron… händer det något i Din kropp? Känner Du något? Oavsett så är det som det är och det är precis så som Du känner här och nu. Allt är rätt! Känn hur citronen känns i handen, hur det gula skalet är fullt av håligheter, känsla när du knådar citronen mellan dina händer och ljudet som uppstår… doften när du skalar den, drar det i käken när du biter i den? Vilken är känslan i munnen när du tuggar på citronbiten? Svälj den och följ bitens väg ner genom halsen, vad händer? Och kom ihåg att inget är rätt eller fel utan det är Dina sinnen som de är just här och nu.

Vad händer i Dig när Du läser texten om citronen? Drar det bakom öronen, fylls Din mun med saliv, drar det, känns det behagligt/otäckt… Det är nu Du börjar resan att äta med all dina sinnen syn, känsel, hörsel, doft och smak.

Koncept Ms filosofi: Att äta mat enbart för att släcka hungern är som att sitta med en bok och bara se trycksvärtan. Du missar innehållet.

Av den anledningen vill vi bjuda in Dig till att delta i en upplevelsemåltid där Du och Dina sinnen spelar huvudrollen i samspel med maten. En upplevelse som inte går att få i repris men som gör att varje måltid blir en ny upplevelse.

NYHETER

Att Uppleva Mat är Livsglädje

Att uppleva mat är Livsglädje

Tack till Dig som besökte Livsglädjemässan i Kil under den gångna helgen 19-20 November Många kom och besökte Koncept M för att provsmaka och fundera på vad skillnaden är mellan…

läs mer