Om Clarie

ClarieEn tjej som äntligen insett att livet skall levas nu och att jag vill jobba med det jag brinner för Mindfulness, Mat, Människor och Möten. Jag har en lång kunskap kring mat, matlagning (40 år) och matens ursprung genom min bakgrund som lantbrukare. Började som 15-åring jobba i jordbruket med allt från växtodling, potatis, grönsaker, kryddor och som avbytare. Uppväxt med en mamma som drev bageri och konditori samt var kokerska. Mat har alltid funnits som en naturlig del i min vardag. Jag är professionell Coach, Coachande handledare samt Certifierad Mindfulnessinstruktör.

När jag utbildade mig till Mindfulnessinstruktör var en del av övningarna kopplade till mat. Bl a att äta i tystnad och att äta ett äpple. Detta kan tyckas enkelt men i Mindfulness äter man inte bara rakt av utan man skall vara medvetet medveten, d v s du använder alla sinnen och koncentrerar Dig på det du äter. Efter att ha gett äpplet en chans varje dag under en vecka kom jag till insikt: Jag inte mår bra av äpplen! Jag tyckte om det jag såg, doften, smaken till och med ljudet som uppstod när jag bet i äpplet kändes bra, men min kropp mådde inte bra efteråt. Vad gör att jag ändå fortsätter jag att äta trots att sunda förnuftet säger mig att jag borde låta bli? Eller tvärtom, tänk om jag avstår saker för att jag tror att jag inte tycker om?

Testade mina tankar på omgivningen med att servera svenska tapas – ett antal små rätter där deltagarna åt utan att veta vad rätterna innehöll. Med hjälp av sina sinnen syn, hörsel, känsel, smak och lukt fick de gissa sig fram till vad maten innehöll. Genom att våga testa åt de som inte äter sill – just sill och de som inte tycker om lamm tyckte det var gott, 4-åringen satt still en timme och 15-åringen likaså och på den vägen är det… Koncept M föddes och det innehåller det mesta som är min passion i livet – mat, människor, möten, mindfulness. Koncept M kommer att vara en Introduktionsutbildning i hur Du kan känna Dig mer närvarande och öka Din effektivitet, på jobbet och privat, genom att fokusera på det Du gör istället för att ha tankarna någon annanstans. Att äta med alla sinnen är en symfoni av smaker där maten kan liknas vid musiker, sinnena är Dina instrument och Du är dirigenten. Detta är Mindfulness. (länkas till Clariety och fliken Mindfulness)

Min drivkraft är människor som jag möter i alla sammanhang. I mitt jobb, som bygger på det individuella mötet, där jag är den som får vara med när människor får möjlighet att reflektera över sig själva och sitt liv. Det har gjort att jag vill pröva olika vägar för att få till verktyg som skall hjälpa människor att stanna upp och må så bra de kan. Vi äter minst 5 gånger om dagen och varför inte göra det Medvetet.  Idag när stress är ett stort problem, både hemma och på jobbet, är det vårt ansvar att försöka göra det vi kan för att må bra. Så varför inte börja vid matbordet?

Läs mer om Clarie här

NYHETER

Att Uppleva Mat är Livsglädje

Att uppleva mat är Livsglädje

Tack till Dig som besökte Livsglädjemässan i Kil under den gångna helgen 19-20 November Många kom och besökte Koncept M för att provsmaka och fundera på vad skillnaden är mellan…

läs mer