KonceptM_logo_forklede

Tack för 2016 och välkommen till 2017 En hyllning till maten – En hyllning till livet

Mat, Människor, Möten unika upplevelser som aldrig kommer igen i exakt samma form. Var rädd om det som sker just här och just nu för detta Nu kommer Du aldrig att uppleva igen. Med Mindfulness ökar Du chansen att leva i nuet.

Sitter och reflekterar på Mitt 2016 och vad som gör att jag är den jag är och som gör att jag målmedvetet har 2017 som Mitt År! Mindfulness, Mat, Människor, Möten blev under 2016 till Koncept M.  En hyllning till maten. Men det slår mig att detta säger mer om mig än att jag älskar att laga mat. Det är en hyllning till livet och alla de jag möter.

Börjar tidigt idag för att kunna servera en tre rätters till min älskade sambo. Våra barn är borta under helgen och vi får umgås tillsammans. Kärleken är som mat – måste förberedas i god tid i lugn och ro utan förväntningar. Förväntningar är bara mina och kommer aldrig att bli desamma hos någon annan. Om jag försöker att leva utan förväntningar på hur upplevelsen skall bli kan jag också leva i stunden och ta till mig nya intryck.

Bäst som jag står över mina ingredienser slår det mig att detta är en symfoni över livet. Vita, gula, bruna, röda – ja kort sagt alla färger som finns. Jag blandar friskt och får fram en melodi som får alla mina sinnen att vakna. Integration av mat får hos mig symbolisera livet. Tänk om jag kunde integrera alla människor till en lika underbar helhet som den jag gör i min måltid. Jag försöker men vet att jag har långt kvar innan jag vågar möta alla människor på lika villkor. Jag som tycker att alla i min närhet bör pröva nya maträtter. Vad är jag rädd för?

Jag fortsätter med min måltid och blandar den med tankar om livet, en del känns bra och en del mindre bra. Små rätter som skall njutas långsamt, som en ceremoni där sinnena hinner vakna i god tid innan måltiden är slut. Genom att stanna upp och låten ögonen guida Dig, innan Du tar rätten mellan dina fingrar, får kroppen chansen att bestämma sig för om Du ska eller inte ska smaka.  Det är i stunder när Du medvetet andas lugnt och harmoniskt som stressen ger vika och Du ger kroppen möjlighet att öppna sina sinnen. Ett öppet sinne som varken dömer eller reflekterar utan bara likt vågorna på havet följer med. När munnen öppnar sig för att ta emot munsbiten kommer en svag doft till din näsa. Så svag att Du nästan inte kan förnimma den. Ljudet när Du börjar tugga fortplantar sig till hjärnan och ljudet, doften och smakerna bildar tillsammans en symfoni. En symfoni där Du avnjuter livet helt och fullt – Här och Nu – så som bara Du kan. Genom att äta medvetet kommer Du också att möte livet medvetet. Var det så här det var tänkt att bli? Det börjar med Dig.

Jag ger inga nyårslöften men hoppas att jag kommer att möta mina egna rädslor 2017 och än mer fördomsfritt kunna möta livet. Tack för 2016 och mot ett nytt 2017.

Clarie

En kvinna i mina bästa år som efter att ha lagat mat i 40 år insett att jag skall knyta ihop säcken och i fortsättningen jobba med det jag brinner för Mindfulness, Mat, Människor och Möten. Jag har en djup kunskap kring mat, matlagning och matens ursprung genom min bakgrund som lantbrukare. Började som 15-åring jobba i jordbruket med allt från växtodling, potatis, grönsaker, kryddor och som avbytare. Vandrade vidare inom ekonomi, chef och ledare för stora personalgrupper tills jag insåg att jag vill jobba med det som tar tillvara all min kompetens. Nu jobbar jag som Professionell Coach, Coachande handledare, Mindfulnessinstruktör och Konnässör i Att äta med alla sinnen. Gemensamt i allt mitt arbete är att Jag gör det jag vill och tror på att Den mentala inställningen påverkar resultatet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *